Банички с плънка от бяла риба

02/07/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте филето от бяла риба в подсолена и подкиселена с оцет вряща вода, отцедете го и го почистете от кожата и костите.

Надробете го, добавете виното, ситно накълцания магданоз и нарязания на парченца обелен лимон, на който сте махнали семките.

От брашното, солта, маслото, яйцето, оцета и малко хладка вода пригответе меко тесто, което изтеглете на лист върху чаршаф.

Наръсете листа с половината разтопено масло, сложете плънката, след което с помощта на чаршафа, го завийте на руло.

Нарежете рулото на малки охлювчета, наредете ги в намаслена тава, наръсете ги с останалото масло и печете баничките 25 мин. в силно загрята фурна. По желание към края на печенето може да поръсите баничките с кашкавал или пармезан.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар