ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Домашни Чеснови Хлебчета

Домашни Чеснови Хлебчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6302
Домашни Чеснови Хлебчета
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
01/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята със захарта и малко прясно мляко.

Скилидките чесън намачкайте със солта.

В купа чукнете яйцата (отделете един жълтък за намазване), сипете затопленото прясно мляко и останалите продукти и омесете меко тесто и оставете да удвои обема си.

От втасалото тесто оформете малки топчета и ги подредете в тава на разстояние едно от друго.

Оставете отново да втасат.

Втасалите хлебчета намажете с разтопено масло, в което се сложили чесън на вкус.

Изпечете на 180 градуса за около 20-30 минути.

Намажете ги отново с масло с чесън, докато са горещи за по-наситен вкус, аромат и меки хлебчета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: