Овнешко с червено вино и хвойна

01/07/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене100 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото в голяма тенджера, изпържете до зачервяване в него измитото, подсушено и оформено на по-големи кубчета овнешко месо.

Добавете обеления и нарязан на ладийки лук, разбъркайте, поръсете с черен пипер и сол, прибавете хвойната, дафиновите листа и доматеното пюре и запържете до леко зачервяване.

Наръсете с брашното, залейте с 250 мл вода и виното и след като кипне, похлупете тенджерата и варете 70-80 мин.

В тиган загрейте маслото и запържете за 4 мин. в него остърганите и нарязани на тънки кръгчета моркови и измитите и разрязаните на четвъртинки гъби.

Подправете ги с черен пипер и сол и 5 мин. преди ястието да стане готово, ги изсипете в него, заедно със сметаната и разбъркайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар