Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Добруджанска манджа с пиле и зеленчуци

Добруджанска манджа с пиле и зеленчуци

Добруджанска манджа с пиле и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Само домашната топла питка липсва на тази пилешка манджичка"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • целина - 50 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 80 г краве
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте половината масло и изпържете в него почистеното, измито, раздробено и натъркано със смлян черен пипер и сол пиле, докато леко се зачерви.

Извадете го, добавете малко вода в маслото, сипете ситно нарязаните моркови, целина и лук и ги задушавайте на тих огън, докато омекнат, след което налейте виното и 200 мл топла вода.

Прибавете останалото масло, червения пипер и запърженото пиле, похлупете плътно тенджерата и оставете манджата на слаб огън да се задушава, докато пилето и зеленчуците станат готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: