Летен компот от джанки и кайсии с индрише

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
28/06/2019
"Лятото е в разгара си, затова няма да пропуснем да сложим и няколко буркана с компот от джанки и кайсии "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайсии - 4 - бр.
  • джанки - 2 шепи, червени и зелени
  • захар - 5 - 6 с.л. или на вкус
  • вода - около 0.5 - 1 л
  • индрише - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се плодовете, кайсиите се почистват от костилката и заедно с джанките се заливат със студена вода по ваш избор, при мен литър и половина или 2 л, не повече.

Слага се тенджерата на котлона да заври, добавя се захар на вкус 5-6 с.л.

Накрая прибавям индрише, когато сливите се напукат, тенджерата се сваля от огъня и сместа се охлажда.

Оставяме охладената тенджерата в хладилника за една нощ. После нашият компот е готов за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар