Начин на приготвяне
Месото (500 г) измиваме, нарязваме на парчета, отново измиваме и слагаме в тенджерка. Наливаме вода и оставяме да се вари, като обираме образувалата се пяна.
Докато се вари месото, измиваме хубаво листата лапад (ако използваме пресни) и почистваме от жилките. Слагаме лапада в тенджера, наливаме вода, ръсваме щипка сол и кипваме.
Варим листата минута - две, докато си променят цвета и тогава ги сипваме в цедка или гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцеждат. Почистваме и нарязваме на ситно лука (1 бр. кромид), зеления лук (2 стръка) и зеления чесън (1 стрък).
Проверяваме дали месото е сварено и когато е готово, изваждаме от бульона, който запазваме. Слагаме месото в тенджерка, наливаме олио (4 с.л.), слагаме нарязаните лук и чесън и запържваме, като разбъркваме.
Прибавяме лапада, сол, черен пипер и червен пипер. Слагаме наситнени листа пресен джоджен. Наливаме бульон от варене на месото (2-3 ч.ч.) и варим няколко минути.
Сгъстяваме кашата с брашно, размито в малко вода, на кашичка, която изливаме в манджата. Варим още малко, до предпочитаната гъстота на кашата.