Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Пържени късчета свинско с гъби и пресни картофи

Пържени късчета свинско с гъби и пресни картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържени късчета свинско с гъби и пресни картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г от Бон Филе
  • картофи - 500 г
  • гъби - 200 гр
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • червен пипер
  • мед - 1/2 с.л
  • соев сос - 1/2 с.л
  • чубрица
  • олио
  • сол
  • картофи - 600гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки. В купа смесваме соевия сос, меда, черен пипер и чубрицата и оставяме в хладилника.

В тиган сипваме олио и изчакваме да се загрее. След това прибавяме изцеденото свинско месо и изпържваме.

Към него добавяме изчистените и нарязани гъби и след като поомекнат, прибавяме лука. Подправяме с черния пипер и чубрица, разбъркваме и премахваме от котлона. Обелваме картофите и ги нарязваме.

Поставяме ги в тавичка, като овкусяваме с чубрицата и червен пипер, и добавяме олио с малко вода. Слагаме във фурната и печем до готовност.

При сервиране поставяме част от готовото пържено месо и част от печените картофи. Този вкусен свински кебап си подхожда много добре с другите продукти.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: