Ретеш с извара

05/09/2019
"Ретешът е една от старите гордости на унгарската домакиня, познат в страната от няколко века. В нашия кулинарен език няма съответна дума – може би това е щруделът."
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре изварата, яйцата, брашното, захарта, маргарина и стафидите.

На дъното на тавата поставете една от корите, полейте я с 1 с.л. олио, поставете още една кора, а след това плънка и навийте корите на руло.

По същия начин оформете и останалите кори, докато свърши плънката, и подредете рулата в тавата.

Сложете ретеша да се пече в умерена фурна 20-25 мин. и след като го извадите, го посипете със ситно нарязаните орехови ядки или пудра захар и го поднесете, нарязан по диагонал на парчета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар