Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни спаначени сарми с гъби

Постни спаначени сарми с гъби

Постни спаначени сарми с гъби
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • спаначени листа - едри
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 глави, кромид
  • ориз - 250 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете гъбите в подсолена вода, извадете ги, оставете няколко цели, а останалите нарежете на ситно.

Запържете накълцания лук и ориза с 3 с.л. олио, залейте ги с бульона от варенето и оставете сместа на котлона, докато оризът стане готов, след което прибавете нарязаните гъби и наръсете с черен пипер и сол.

Потопете за малко спаначените листа във вряла вода и после ги облейте със студена.

С половината от гъбената смес оформете сарми със спаначените листа и ги изпържете в останалото олио.

Сипете в чиния останалата плънка, наредете върху нея сармите заедно с целите гъби и залейте ястието с олиото от пърженето и кисело мляко (по желание).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: