Постни спаначени сарми с гъби

31/07/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спаначени листа - едри
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 глави, кромид
  • ориз - 250 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете гъбите в подсолена вода, извадете ги, оставете няколко цели, а останалите нарежете на ситно.

Запържете накълцания лук и ориза с 3 с.л. олио, залейте ги с бульона от варенето и оставете сместа на котлона, докато оризът стане готов, след което прибавете нарязаните гъби и наръсете с черен пипер и сол.

Потопете за малко спаначените листа във вряла вода и после ги облейте със студена.

С половината от гъбената смес оформете сарми със спаначените листа и ги изпържете в останалото олио.

Сипете в чиния останалата плънка, наредете върху нея сармите заедно с целите гъби и залейте ястието с олиото от пърженето и кисело мляко (по желание). [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар