Чийзкейк с ягоди и шоколад

22/06/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • основа
  • бисквити с какао - 250 г
  • масло разтопено - 120 г
  • крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • извара - 4 с.л.
  • крема сирене - 120 г
  • пудра захар - 6 с.л.
  • ванилия есенция - 1/2 ампула
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • пресни ягоди - 6 бр., нарязани за крема
  • желатин - 1 бр
  • декорация
  • ягоди
  • готварска сметана - 80 мл
  • шоколад - 50 г
  • мента - листа
  • шарени пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквити с какао се натрошават в чопър и смиламе на прах. Смесват се в купа с разтопено масло и се разбърква.

Във форма със свалящ ринг сипваме сместа и с лъжица се оформя блат. Оставя се да стегне в хладилника.

Приготвя се кремът - за целта се разбива заквасена сметана с пудра захар, извара, крема сирене и половин ампула ванилия. Желатинът се разбърква с 3-4 с л вода и оставяме да стегне.

Разтопява се в микровълнова за -8-10 секунди и оставяме да се охлади. Добавя се в крема заедно с нарязани малки парчета ягодки и се разбърква много добре.

Сипва се крема върху бисквитената основа и оставяме за една нощ в хладилника. На другия ден се изважда в чиния.

В канче се загрява на слаб огън готварска сметана с начупени парчета шоколад и се бърка с вилица докато се разтопи. Оставя се малко да се охлади и с лъжичка се оформя върху чийзкейка шоколадова решетка.

Декорира се с ягоди, листа мента и шарени захарни пръчици. Отново се охлажда, нарязваме и хапваме с кеф. Леко, свежо и лятно.

Съветвам да се приготви в по-малка форма с диаметър 22 см, но аз нямам този размер. Така ще стане по-висок чийзкейкът.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар