Печени свински пържоли със сос

АнабелАнабел
Копирайтър
359
3
50
21/06/2019
"Пуснете пържолките да плуват в соса, отворете една бира и ни поканете да споделим трапезата ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 612
  • Преглеждания за месеца1330
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински вратни пържоли - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • печурки - 300 г
  • гъбена супа - 1 пакетче инстантна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и чесън на прах, нареждат се намазана с масло тавичка.

В тавичката се налива около 100 мл бяло вино, след което се слага във фурната и пържолите се пекат от двете страни.

По средата на печенето месото се залива с гъбен сос.

Гъбеният сос се приготвя по следния, много лесен начин. В тиган се запържва лукът, нарязан на ситно. Щом като омекне към него се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.

Гъбите се запържват докато леко покафенеят. Гъбената супа се разтваря в 500 мл. вода, разбърква се и се изсипва в тигана.

Щом сместа заври се прехвърля в тавата с месото. Пържолите се пекат до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар