Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от леща с пикантен лук

Яхния от леща с пикантен лук

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k659
18/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нещо бързичко и лесно за приготвяне - яхния от леща"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • булгур - ½ ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • За пикантния лук
  • червен лук - 1 глава
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и водата се сипват в тенджера, загряват се, докато водата заври. Температурата се намалява до умерена и се оставя да къкри 15 минути.

Сваля се от котлона, смесва се с булгура, разбърква се и се оставя настрани. Ако е необходимо, се отцежда.

Зехтинът се загрява в тиган. Прибавя се нарязаният на ситно лук. Запържва се за 5 минути или докато омекне. Прибавя се към лещата и се разбърква.

Червеният лук се нарязва на кръгчета. Смесва се с подправките и се оставя за 15 минути.

Лещата се сервира поръсена с червения лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: