Начин на приготвяне
Препоръчвам да се започне с подготовката на крема, за да може да изстине, докато пандишпанът се изпече и изстине.
За целта смесете в удобен огнеупорен съд захарта, брашното и какаото. Разбъркайте добре с помощта на бъркалка, след което сипете прясното мляко и отново разбъркайте добре до хомогенна смес (важно е да внимавате да няма бучки).
Поставете съда на котлона на умерен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти (не отнема много време, около 5 минути).
След като се сгъсти, смъкнете от котлона и добавете течния шоколад и маслото. Разбъркайте и оставете настрана.
● ● ●
Разбийте яйцата със захарта за около 8 минути, след което добавете прясното мляко и олио. Добавете есенцията.
Смесете бакпулвера с брашното, пресейте ги и ги добавете при яйчената смес на 2 - 3 пъти.
Сипете сместа във форма за тарт, която предварително сте намазали с олио или масло.
Изпечете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 - 20 минути. Проверете с клечка - аки тя е суха, сладкишът е готов.
След като изстине, сипете и охладения домашен крем и приберете в хладилник.
Сервирайте шоколадовия тарт след поне 2 часа и преди сервиране гарнирайте с череши и др. (аз използвах кокосови стърготини).