Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Лесен тарт с домашен крем

Лесен тарт с домашен крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лесен тарт с домашен крем
Снимка: Йозлям Кадирова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
16
"Всеки може да хапне тарт, но може ли всеки да направи - отговорът е пред вас , рецептата също"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 в.ч.
  • ванилия - есенция
  • череши - за гарниране
  • За крема
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препоръчвам да се започне с подготовката на крема, за да може да изстине, докато пандишпанът се изпече и изстине.

За целта смесете в удобен огнеупорен съд захарта, брашното и какаото. Разбъркайте добре с помощта на бъркалка, след което сипете прясното мляко и отново разбъркайте добре до хомогенна смес (важно е да внимавате да няма бучки).

Поставете съда на котлона на умерен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти (не отнема много време, около 5 минути).

След като се сгъсти, смъкнете от котлона и добавете течния шоколад и маслото. Разбъркайте и оставете настрана.

● ● ●

Разбийте яйцата със захарта за около 8 минути, след което добавете прясното мляко и олио. Добавете есенцията.

Смесете бакпулвера с брашното, пресейте ги и ги добавете при яйчената смес на 2 - 3 пъти.

Сипете сместа във форма за тарт, която предварително сте намазали с олио или масло.

Изпечете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 - 20 минути. Проверете с клечка - аки тя е суха, сладкишът е готов.

След като изстине, сипете и охладения домашен крем и приберете в хладилник.

Сервирайте шоколадовия тарт след поне 2 часа и преди сервиране гарнирайте с череши и др. (аз използвах кокосови стърготини).

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: