Начин на приготвяне
Сложете в тенджера нарязания на колелца лук, залейте го с 250 мл вода, добавете зърната черен пипер, дафиновия лист и ½ ч.л. сол и след като водата кипне, прибавете измитото в студена вода филе и го варете 15 мин. на слаб огън.
В тиган затоплете маслото, изпържете при непрекъснато бъркане в него нарязания на кубчета бекон, сипете обелените и нарязани на парчета варени картофи, докато се позачервят, изсипете отцеденото и нарязано филе от риба и гответе още 2-3 мин., като продължавате да бъркате, след което свалете съда от огъня.
Разбъркайте сметаната с дижонска горчица и наситнената краставичка, сгорещете я, но без да кипне, и залейте с нея ястието в тигана, поръсете със сол и черен пипер и поднесете, докато е още горещо.