Топла оризова салата

10/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 2 големи, зрели
  • краставици - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр. или червена
  • каперси - 1 с.л.
  • магданоз - 2 - 4 с.л. пресен
  • кориандър - 1 с.л.
  • маслини - 80 г без костилки
  • ориз - 200 г, дългозърнест
  • сирене - 150 г, бяло
  • горчица - ½ ч.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 80 мл
  • риган - 1 с.л. пресен или 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка кипнете вода, добавете 1 ч.л. сол и ориза, свалете я от огъня, разбъркайте, върнете я на котлона и варете на слаб огън 15-20 мин., след което отцедете сварения ориз, измийте го под течаща вода и отново го изцедете.

В тиган загрейте зехтина, лимоновия сок, ригана, горчицата, сол и черен пипер на вкус, добавете кубчетата домати, парченцата чушка, шайбите маслини, каперсите и накълцаните магданоз и кориандър, оставете ги на тих огън за 2-3 мин. и след това ги смесете с ориза.

Овкусете оризовата салата с черен пипер и сол и я поднесете топла, украсена с кубчета от краставицата и сиренето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар