Топла оризова салата

10/09/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка кипнете вода, добавете 1 ч.л. сол и ориза, свалете я от огъня, разбъркайте, върнете я на котлона и варете на слаб огън 15-20 мин., след което отцедете сварения ориз, измийте го под течаща вода и отново го изцедете.

В тиган загрейте зехтина, лимоновия сок, ригана, горчицата, сол и черен пипер на вкус, добавете кубчетата домати, парченцата чушка, шайбите маслини, каперсите и накълцаните магданоз и кориандър, оставете ги на тих огън за 2-3 мин. и след това ги смесете с ориза.

Овкусете салатата с черен пипер и сол и я поднесете топла, украсена с кубчета от краставицата и сиренето. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар