Рибена супа с тиквички, ориз и къри

10/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук изпържете до прозрачност в тенджера, в която сте загрели олиото, добавете остърганите и надробени на кубчета тиквички и гответе 2 мин., поръсете с кърито и задушавайте при непрекъснато бъркане, докато лукът се позачерви.

Залейте с бульона, оставете го да кипне, пуснете оформената на кубчета измита и подсушена риба и варете супата 5-6 мин. на слаб огън, след което добавете предварително сварения в 750 мл подсолена вода и отцеден ориз, налейте виното и подправете с черен пипер и сол.

Разпределете рибената супа на порции, поръсете с настъргана лимонова кора и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар