Хрупкави картофи на фурна с подправки

АнабелАнабел
Ветеран
520
2k
1000
210
14/06/2019
"Малко подправки и картофките стават толкова апетитни, че няма да може да им устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 304
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. сладък
  • лют червен пипер - 3 щипки, (по желание)
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на четвъртинки по дължина. След това се измиват се и се подсушават.

В купа се смесват галетата, чесънът на прах, червеният и черният пипер.

Нарязаните картофите се поливат със зехтин, поръсват се със сол и се овалват в сместа от галета и подправки.

Разпределят се в тава, в която на дъното предварително е поставена хартия за печене.

Пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар