Салата с листа от червено цвекло и тученица

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
12/06/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се чудите дали се ядат листата от червеното цвекло, отговорът е да! Полезни са за целия организъм и са нискокалорични. Тученицата е богата на омега-3 мастни киселини, витамини А, С, В и на манган, магнезий, желязо, калий.

В купа се нарязва почистено от кочана прясно зеле. Добавят се полумесеци краставица, магданоз. Измити листа от червено цвекло се почистват от лилавата жила и се нарязват на едро.

Аз ги почистих като лапад и после нарязах. Добавяме и млади връхчета от тученица и разбъркваме със сол, олио и оцет.

Поръсва се отгоре салатата с лъжица отцедена консервирана царевица и сервираме. Много е вкусна и супер здравословна салата. Салатата е засищаща и може да замени вечерята или да е добавка към нея.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар