Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Мусака със зеленчуци, кайма и майонеза

Мусака със зеленчуци, кайма и майонеза

Мусака със зеленчуци, кайма и майонеза2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 700 г смес
  • картофи - 1 кг
  • патладжани - 1 голям
  • домати - 3 средни
  • зелени чушки - 3 бр.
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • майонеза - 120 г
  • олио - 120 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете до прозрачност в горещо олио ситно нарязания лук, добавете кайма и я пържете, докато стане на трохи.

В отделен съд изпържете отцедените предварително от горчивия сок кръгчета патладжан, извадете ги и ги сложете да се изцедят от излишната мазнина.

Намажете с останалото олио тава, наредете кръгчетата картофи, поръсете ги със сол и черен пипер.

Изсипете отгоре каймата, подравнете я, покрийте я с кръгчетата патладжан и ивичките чушки, наредете върху тях резените домати.

Намажете най-отгоре с майонезата и печете мусаката около час в загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: