Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони със сметана

Макарони със сметана

Макарони със сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"В тези макарони сме сложили много повече от сметана - сложихме и кайма, и домати, и много любов"

Необходими продукти

  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кайма - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • макарони - 300 г
  • телешки бульон - 2 ч.ч.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук и чушките се почистват и нарязват на дребно, след което се поставят в дълбок тиган със загрята мазнина, да се задушат. След като омекнат, към тях се прибавя каймата.

Бърка се, докато тя се раздроби и побелее. Доматите се обелват и се нарязва на дребно само месестата им част, и се добавят към останалите продукти. След кратко разбъркване се прибавят макароните, а след тях и телешкият бульон.

Ястието се овкусява със сол на вкус, похлупва се в капак, а температурата на котлона се намалява. Периодично макароните се разбъркват, ако е необходимо, се долива още малко бульон.

Накрая, когато са готови, се поръсват с настърган кашкавал и се похлупват пак с капака. Готвят се още около пет минути, докато се разтопи кашкавалът, след което са готови за консумация.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: