Начин на приготвяне
Зеленият лук и чушките се почистват и нарязват на дребно, след което се поставят в дълбок тиган със загрята мазнина, да се задушат. След като омекнат, към тях се прибавя каймата.
Бърка се, докато тя се раздроби и побелее. Доматите се обелват и се нарязва на дребно само месестата им част, и се добавят към останалите продукти. След кратко разбъркване се прибавят макароните, а след тях и телешкият бульон.
Ястието се овкусява със сол на вкус, похлупва се в капак, а температурата на котлона се намалява. Периодично макароните се разбъркват, ако е необходимо, се долива още малко бульон.
Накрая, когато са готови, се поръсват с настърган кашкавал и се похлупват пак с капака. Готвят се още около пет минути, докато се разтопи кашкавалът, след което са готови за консумация.