Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Макарони с аншоа и маслини

Макарони с аншоа и маслини

Макарони с аншоа и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • макарони - 400 г къси
  • аншоа - 6 филенца от консерва с растително олио
  • домати - 1 консерва (850 мл) в собствен сос, обелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • каперси - 2 с.л. от консерва
  • маслини - 100 г черни
  • кашкавал - 50 г настърган
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в горещия зехтин нарязания на полумесеци лук и наситнения чесън, докато станат прозрачни, добавете подсушените и накъсани на парчета филенца аншоа, ивичките чушки и доматеното пюре, залейте с оцета и разбъркайте.

Намачкайте надробените доматите заедно със сока, добавете ги в тигана, налейте бульона, подправете със захарта, черен пипер и сол на вкус и варете сместа 12-13 минути на слаб огън, след което прибавете маслините и каперсите.

Разбъркайте предварително сварените в подсолена вода, охладени и изцедени макарони със соса, поръсете с настъргания кашкавал и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: