Начин на приготвяне
Запържете в горещото масло ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете счукания чесън, поръсете с брашното, пържете го при непрекъснато бъркане, докато се зачерви, и свалете тигана от котлона.
Сложете в тенджера цялото парче бекон и обелените и нарязани на кубчета картофи и корени за супа, залейте ги с 1, 5 л вода, прибавете кимиона и майораната и след като кипне, варете 30 мин. на умерен огън.
Извадете от супата бекона и половината зеленчуци, пасирайте останалите зеленчуци, добавете изпържените лук и чесън, после и нарязаните на филийки гъби, варете супата 5 мин. на умерен огън, след това върнете отделените зеленчуци и варете още 5 мин.
Нарежете бекона на кубчета и го изпържете до зачервяване в тефлонов тиган.
Поръсете картофената супа с черен пипер и сол, застройте я с разбърканата с жълтъка сметана, разпределете я в чинии и я поръсете с кубчетата бекон.