Риба с гъби и домати

11/09/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган, изпържете в него почистените, измити, подсушени и нарязани на половинки гъби, подправете ги с черен пипер и сол на вкус, разбъркайте ги и ги извадете от тигана.

В същата мазнина запържете нарязания на тънки резенчета бекон, докато се зачерви и също го извадете от тигана.

Сипете в същия тиган накълцаните обелени домати, прибавете розмарина и след като кипнат, ги гответе 3 мин., след което ги изсипете в огнеупорен съд за печене.

Измийте филето от риба със студена вода, подсушете го, разрежете го на 4 порции, натрийте ги с черен пипер и сол и ги наредете върху доматите.

Отгоре изсипете гъбите и бекона, подравнете и печете ястието 15 мин. в сгорещена на 200 градуса фурна, след което го разпределете по чиниите и го поднесете веднага. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар