Бисквитена торта с пудинг

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10479612
10/06/2019
"Ако се чудите дали да изядете едно парче или две, отрежете си направо три - вие го заслужавате "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо436
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пудинг - 1 бр.
  • бисквити - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 600 мл + 100 мл
  • течна сметана - 50 мл
  • ванилия
  • За декорация
  • течна сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете нишестето според указанията върху опаковката.

В моя случай разтворих нишестето в 100 мл прясно мляко и го сипах на тънка струйка врящо прясно мляко, което предварително сме подсладили със захар. Бъркаме непрекъснато, докато заври и се сгъсти. След като изстине, се добавя течната сметана и се разбърква.

Вариант е също да използвате студените кремове тип пудинг, които не изискват термична обработка, а само няколкоминутно бъркане с миксер.

В правоъгълна форма, застлана със стреч фолио (моята е продълговата около 20 см и висока около 4 см), редим ред бисквити със слой пудинг. И така, докато свършим с продуктите.

Покриваме със стърчащата част от фолиото и оставяме да стяга в хладилник за няколко часа поне. След което украсяваме нашата бисквитена торта с разбита сметана.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар