ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета с бекон и вино

Дробчета с бекон и вино

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
428
1k
901
274
5
Дробчета с бекон и вино
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
08/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Дробчета и бекон - нещо ни подсказва, че тази бира, дето сме я взели, ще се окаже крайно недостатъчна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиват се пилешки дробчета и се отцеждат в сито. Нарязва се лук, зелена чушка и кубчета бекон.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук, чушка и бекон. Добавят се пилешките дробчета, разбърква се с дървена лъжица и оставяме под капак да се задуши за кратко с малко вино.

Прибавя се доматено пюре, кубче захар и бульона стрит на прах.

Поръсват се подправки и червен пипер, заливаме с останалата част от бялото вино и оставяме на умерен огън да се готви до готовност на дроба.

Много вкусни пилешки дробчета с вино, а сосчето е страхотно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: