Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с бекон и вино

Дробчета с бекон и вино

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Дробчета с бекон и вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Дробчета и бекон - нещо ни подсказва, че тази бира, дето сме я взели, ще се окаже крайно недостатъчна"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • зелени чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бекон - 150 г
  • олио - 1 к.ч.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • кафява захар - 1 бр. кубче
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пилешки дробчета и се отцеждат в сито. Нарязва се лук, зелена чушка и кубчета бекон.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук, чушка и бекон. Добавят се пилешките дробчета, разбърква се с дървена лъжица и оставяме под капак да се задуши за кратко с малко вино.

Прибавя се доматено пюре, кубче захар и бульона стрит на прах.

Поръсват се подправки и червен пипер, заливаме с останалата част от бялото вино и оставяме на умерен огън да се готви до готовност на дроба.

Много вкусни пилешки дробчета с вино, а сосчето е страхотно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: