Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с тиквички и вино

Дробчета с тиквички и вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Дробчета с тиквички и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • тиквички - 2 малки
  • моркови - 1 брой
  • лук - 2 глави кромид
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. или повече
  • олио - около 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете и подсушете дробчетата. Загрейте мазнината и сипете дробчетата. Бъркайте, за да се запържат равномерно и оставете да се задушат за няколко минути.

Долейте виното и разбъркайте. Оставете да се готвят до полуготовност, а през това време накълцайте лъка на полумесеци, настържете моркова и нарежете тиквичките.

След като алкохолът се е изпарил, добавете всички зеленчуци и разбъркайте. Оставете да се задушават, докато омекнат.

Махнете капака и след като течността се поизпари, поръсете със сол, черен пипер и малко червен пипер на вкус.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: