Сладък карфиол

20/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 голяма глава
  • масло - 50 г краве
  • галета - 100 г
  • пудра захар - 150 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола, разделете го на розички, сварете го, докато омекне напълно, прецедете го през гевгир и го сипете в порцеланова или йенска купа.

Загрейте галетата в половината масло, като преди да започне да се пържи, я свалете от огъня, добавете захарта и солта и разбъркайте добре.

С готовата смес наръсете карфиола, залейте го с останалото разтопено масло и го поднесете като основно ястие.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар