ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Манджи»Пилешки воденички със зеле, чушки и моркови

Пилешки воденички със зеле, чушки и моркови

31/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 600 г
  • зеле - 400 г прясно
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 5 - 6 стръкчета
  • масло - 80 г краве
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките, измийте ги със студена вода, разрежете всяка на 3 парченца, сложете ги в тенджера и ги варете в подсолена вода до готовност.

В тиган сгорещете 50 г масло и изпържете ситно нарязания лук, докато леко пожълтее, добавете настърганите на едро ренде моркови и пържете още 2-3 мин, като разбърквате често.

Затоплете останалото масло в дълбока тенджера, сипете нарязаното на ивички зеле, запържете го при непрекъснато бъркане 3-4 мин и налейте 100 мл от бульона, в който са врели воденичките.

Прибавете почистените от дръжките и семената и нарязани на тънки лентички чушки и задушените лук и моркови, поръсете с червения пипер, солта и кимиона и гответе още 10 мин.

Добавете воденичките, долейте (ако се налага) още малко от бульона, задушавайте ястието, докато зелето стане готово, и го сервирайте, поръсено със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: