Пилешки воденички със зеле, чушки и моркови

31/05/2019
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките, измийте ги със студена вода, разрежете всяка на 3 парченца, сложете ги в тенджера и ги варете в подсолена вода до готовност.

В тиган сгорещете 50 г масло и изпържете ситно нарязания лук, докато леко пожълтее, добавете настърганите на едро ренде моркови и пържете още 2-3 мин, като разбърквате често.

Затоплете останалото масло в дълбока тенджера, сипете нарязаното на ивички зеле, запържете го при непрекъснато бъркане 3-4 мин и налейте 100 мл от бульона, в който са врели воденичките.

Прибавете почистените от дръжките и семената и нарязани на тънки лентички чушки и задушените лук и моркови, поръсете с червения пипер, солта и кимиона и гответе още 10 мин.

Добавете воденичките, долейте (ако се налага) още малко от бульона, задушавайте ястието, докато зелето стане готово, и го сервирайте, поръсено със ситно нарязания магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар