Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Запечени батати с чесън и салвия

Запечени батати с чесън и салвия

Запечени батати с чесън и салвия1 / 2
30/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • батати - 1 кг
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • салвия - 3 - 4 клонки, прясна
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава смесете обелените и нарязани на едри кубчета батати, счукания чесън и наситнената салвия, разпределете ги на един ред, поръсете ги със зехтина, солта и черния пипер, добавете малко вода и печете в умерена фурна 35-40 мин., като в началото на печенето ги разбъркайте няколко пъти.

По желание накрая поръсете с настърган пармезан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: