Ezine.bg»Рецепти»Риба»Терин»Терин от треска

Терин от треска

Терин от треска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бекон - 10 слайса
  • треска - 3 бр. филета по 250 г всяко
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - ½ ч.ч. настърган
  • масло - 4 с.л. краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от риба треска и обеления лук прекарайте два пъти през месомелачка, добавете настъргания кашкавал, омекналото масло и сол на вкус, разбъркайте добре каймата.

Облепете намаслена форма със слайсовете бекон, като оставите краищата навън. Напълнете форма за терин с приготвената кайма, завийте с краищата на бекона и печете във фурна 30-40 мин.

Преди да сервирате, обърнете готовия терин върху голяма обла чиния и го посипете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: