Печено свинско със зелен боб

Печено свинско със зелен боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 1.5 кг плешка
  • зелен боб - 1 буркан, стерилизиран
  • лук - 3 глави, кромид
  • месен бульон - 400 мл от кубче
  • олио - 5 с.л.
  • горчица - ½ с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете измитото и подсушено с чиста кърпа свинско месо с олио и горчица, поръсете го с черен пипер и сол и го оставете на студено за 2-3 часа.

Залейте месото с още олио и го сложете да се пече 15 мин. в предварително загрята на 240 градуса фурна, след което намалете до 200 градуса и печете още 40-45 мин., като периодично го заливате с бульона и отделилия се сос.

Задушете ситно нарязания лук в останалото олио и малко вода, докато стане прозрачен, прибавете зелен боб и ½ ч.ч. топла вода и когато бобът омекне напълно, го изсипете около месото и печете ястието 15 мин. във фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: