Начин на приготвяне
В купа се слага каймата и към нея се прибавят ситно нарязаният лук, кимион, чубрица, черен пипер, чили, предварително накиснатият сухар и яйцето.
Каймата се омесва хубаво и се оставя се да престои в хладилника за около два часа. След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и изпържват в сгорещено олио.
За доматения сос се почистват пресният лук и чесън, нарязват се на дребно и задушават в малко мазнина. След като омекнат към тях се прибавят доматите. Сосът се овкусява със сол и му се прибавя нарязаният на ситно босилек.
Картофите се измиват добре (не се белят) и нарязват на не много тънки филийки. Слагат се в тавичка поръсват се със сол, малко олио и се заливат с доматения сос. Между тях се нареждат пържените кюфтенца.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се слага във фурната.
Пече се на 200 градуса около 40 минути. Картофите с пикантни кюфтенца се сервират поръсени с пресен магданоз.