Печени зеленчуци в буркани

18/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 2 кг зелени или червени
  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 2 глави
  • магданоз
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • черен пипер на зърна - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и почистените от семето чушки, обелете ги и ги нарежете - чушките по дължина на ленти, а патладжаните на колелца.

Разбъркайте ги леко, посолете ги на вкус, прибавете скилидките чесън, нарязания магданоз и черния пипер.

Залейте сместа с врящото олио, размесете я добре и добавете предварително преварения и посолен на вкус оцет.

Наредете печените зеленчуци в буркани, затворете ги хубаво и ги съхранявайте на студено.

През зимата може да поднесете печените зеленчуци като салата със сирене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар