Туршия от зеле с моркови и чушки

21/05/2019
  • Приготвяне180 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле - 5 кг
  • моркови - 1, 5 кг
  • зелени чушки - 500 г
  • червени чушки - 500 г
  • целина - 1 глава заедно с листата
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинови листа - на вкус
  • черен пипер - на вкус, зърна
  • сол - 125 г на 5 кг зеленчук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето, морковите и почистените чушки на тънки ивици, а целината с листата и магданоза – на ситно, разбъркайте ги добре със солта и ги оставете да престоят 1-2 часа, за да я поемат.

Наредете сместа плътно в буркани, като между редовете сложите зърна черен пипер и дафинови листа, покрийте с цели зелеви листа и притиснете с пръчки, за да се покрият зеленчуците добре със сока, който ще отделят.

Когато ферментацията премине, затворете добре бурканите, съхранявайте ги на студено и когато сервирате туршията, я полейте с олио. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар