Начин на приготвяне
Почистете чушките от чепките и семките. Измийте и подсушете. Изчистете ориза.
Нарежете пилешките дробчета на малки кубчета, осолете ги, добавете вода, колкото да ги покрие и сложете на котлона за около 10 минути.
Наситнете лука и моркова, и ги запържете в сгорещен тиган с малко количество мазнина. Добавете ориза с леко посварените дробчета за няколко минути. Сипете водата, в която вряха дробчетата, която обаче сте прецедили предварително.
Оставете, докато водата се поеме от ориза, запържете още няколко минути, овкусете и смъкнете от котлона.
Осолете чушките отвътре и ги надупчете с помощта на вилица.
Напълнете ги, наредете в тава, сипете малко вода и изпечете до готовност на 200 градуса фурна.