Замразени триъгълни банички

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
336
47
74
3
17/05/2019
"Практичната домакиня винаги има във фризера домашно приготвени замразени банички, които за нула време може да изпече във фурната "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тези банички аз използвах домашни точени кори, но можете да използвате и готови такива, просто ще са ви нужни повече бройки.

Разточените домашни листи се взимат и се намазват със сместа от разтопено масло и прясно мляко, нарязва се на ивици с ширина по желание (аз исках по-големи банички, заради това ги нарязах с ширина 15 см).

Разнесох от сиренето до средата на лентата кора и сгънах така, че да се получи многолистно триъгълниче.

Готовите банички се слагат в удобна купа и се изплакват под течаща струя студена вода и се прибират във фризера.

Така съхранявани имат много дълъг срок на годност.

При нужда триъгълните банички се изкарват от фризера и се намазват с жълтък и разтопено масло. Не се изчаква да се размразят, а директно се намазват и изпичат.

Изпечете ги на 170 градуса фурна за около 10-15 минути или до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар