Картофени хлебчета с крема сирене и овесени ядки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
16/05/2019
"Разкошни са - вкусни и здравословни, затова не се колебайте, а ги опитайте още днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 498
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи се сваряват, обелва се и с вилица се намачкват като за картофено пюре, но по-едро. В киселото мляко се разбъркват овесени ядки и сода за хляб, оставят се за 10-15 минути да омекнат и смесваме с картофите.

Добавят се яйцата, меко крема сирене, зехтин, сол на вкус, чубрица. Разбърква се с вилица и добавяме оризово и ръжено брашно.

Върху хартия за печене оформяме с лъжица картофени хлебчета и поръсваме с риган. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути и сервираме топли. Лесни и вкусни хлебчета!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар