Лесен крем за торта

Лесен крем за торта
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.

Необходими продукти

  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 50 г
  • маскарпоне - 250 г
  • рикота - 200 г
  • кондензирано мляко - 100 мл подсладено
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват на крем омекналото краве масло и пудрата захар.

Към тях се прибавят маскарпонето, след това рикотата, кондензираното мляко и ванилията.

Сместа се бърка на ръка или по-ниски обороти. Желателно е да се получи гладка смес, но това зависи от рикотата, която може да бъде заменена и от по-фина извара.

Кремът за торта е достатъчен за сглобяването на торта от 20 см.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, готовия крем трябва ли да преседи в хладилника или може веднага да се приложи?
12.05.2023 15:43