Пържени филии за мезе

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
13/05/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се филии от хляб Добруджа или Стара Загора с дебелина около 1. 5 см.

В тигана се сгорещява олио (1 ½ супени лъжици за една филия от следната част на хляба).

Филиите се пържат половин минута от едната и половин минута от другата страна.

Изваждат се, натъркват се със скилидка чесън, посоляват се и се поднасят топли. Филиите са много подходящи като мезе за вино и бира.

Може да се приготвят и с пресен чесън, но той трябва да се нареже ситно, да се посоли и да се посипе върху филията.

При повече олио хлябът ще го попие и ще стане мазен.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар