Пържени филии за мезе

13/05/2019
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо15 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се филии от хляб Добруджа или Стара Загора с дебелина около 1. 5 см.

В тигана се сгорещява олио (1 ½ супени лъжици за една филия от следната част на хляба).

Филиите се пържат половин минута от едната и половин минута от другата страна.

Изваждат се, натъркват се със скилидка чесън, посоляват се и се поднасят топли. Филиите са много подходящи като мезе за вино и бира.

Може да се приготвят и с пресен чесън, но той трябва да се нареже ситно, да се посоли и да се посипе върху филията.

При повече олио хлябът ще го попие и ще стане мазен.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар