Гювеч със заливка

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Гювеч със заливка1 / 2
16/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ей така приготвят майсторите истински вкусен гювеч - сочен и с ароматна заливка"

Необходими Продукти

  • гювеч - 1 буркан, консерва
  • картофи - 500 г
  • лук - 4 глави
  • растително масло - 4 - 5 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, полусваряват се в подсолена вода и се нарязват на кубчета, след като се поохладят.

Наръсват се, докато са още топли, с 2 – 3 супени лъжици растително масло. В останалото растително масло се задушава лукът, ситно нарязан, докато омекне.

Поставя се на дъното на тава, покрива се с половината картофи и върху тях се слага консервиран гювеч.

Покрива се с останалите картофи. Отгоре се слагат парченца краве масло.

Гювечът се пече в силно загрята фурна 15 мин., изважда се, наръсва се с червен пипер и малко сол и се залива с разбитите в млякото яйца.

Пече се отново докато хване коричка (около 15 мин.). Наръсва се с магданоз и се поднася с кисело мляко като мусака.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: