Начин на приготвяне
Картофите се обелват, полусваряват се в подсолена вода и се нарязват на кубчета, след като се поохладят.
Наръсват се, докато са още топли, с 2 – 3 супени лъжици растително масло. В останалото растително масло се задушава лукът, ситно нарязан, докато омекне.
Поставя се на дъното на тава, покрива се с половината картофи и върху тях се слага консервиран гювеч.
Покрива се с останалите картофи. Отгоре се слагат парченца краве масло.
Гювечът се пече в силно загрята фурна 15 мин., изважда се, наръсва се с червен пипер и малко сол и се залива с разбитите в млякото яйца.
Пече се отново докато хване коричка (около 15 мин.). Наръсва се с магданоз и се поднася с кисело мляко като мусака.