Начин на приготвяне
Разтворете маята в част от леко топлото мляко заедно с 1 с.л. брашно и малко захар. Оставете да шумне за 10 минути и я сипете в останалото брашно. Долейте и другото прясно мляко, олиото, солта и белтъците от яйцата.
замесете гладко и меко тесто и го оставете да втаса, като го разделите на 2 части за около 30 минути. Всяка топка разточете на кръг и го нарежете на 16 триъгълници като торта.
Намажете всеки триъгълник с мармалад и го навивайте на кифличка. Готовите кифли подреждайте на разстояние една от друга в тава с хартия за печене.
Намажете ги с разбитите жълтъци. Сложете кифличките с мая да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
По желание ги поръсете с пудра захар.