Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешка глава с булгур

Супа от агнешка глава с булгур

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Супа от агнешка глава с булгур3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • агнешка глава - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • булгур - 3 с.л.
  • ориз - 6 с.л.
  • бульон - от варената глава
  • девесил
  • джоджен
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме агнешката глава в тенджера под налягане за около 20-30 минути. След като е готова сварена агнешка главичка, отделяме месото и прецеждаме бульона за супата.

В тенджера запържваме нарязания зелен лук за около минута. След това добавяме бульона, и вода до горе на тенджерата.

Като заври, добавяме месото от агнешката главичка, което сме нарязали на дребни парчета. Като поври за около 5 минути, добавяме измитият булгур и ориз.

Варим до готовност им. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, девесил и джоджен. След като изстине леко нашата агнешка супа, правим застройка от 1 яйце с 3 с.л. кисело мляко. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: