ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Шилешки курбан с карантия

Шилешки курбан с карантия

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k8605
Шилешки курбан с карантия
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
06/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 600 г
  • карантия - 200 г сварена
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шилешкото месо се нарязва на едри парчета, залива се с вода, около 2 литра, в голяма тенджера и слагаме обелена глава лук. Вари се на умерен огън до готовност на месото.

По време на варенето се образува пяна, която се отпенва с решетъчна лъжица. Хубаво е да има и малко мазнина по месото, така бульонът става по вкусен.

Овкусява се със сол, зърна черен пипер и 2 листа дафинов лист за аромат.

Прибавя се нарязана предварително сварена карантия и оставяме да поври заедно за 30 минути.

Курбанът се сервира горещ. Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: