Кейк с овесено брашно

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
33
20
09/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 356
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овесено брашно - 90 г
  • кисело мляко - 75 - 80 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сода - сода бикарбонат - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две трети от брашното - около 60 грама, се смесват със содата и солта. Киселото мляко се затопля до малко над 37 градуса, т.е. ако го докоснете да ви се стори леко топло.

В дълбок съд смесете киселото мляко и брашното, като разбърквате и месите докато получите хомогенна гъста маса.

Опитайте се да оформите тази маса на топка. С остатъка от брашното наръсете топката и я оваляйте.

Разточете го на лист с дебелина около 1.5 сантиметра и го поставете върху хартия за печенe. Нарежете на квадрати и печете в предварително загрята фурна на 200 г за не повече от 7-10 минути.

Форма Роза за кекс и тава с падащо дъно-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Форма Роза за кекс и тава с падащо дъно
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Оферта 2 в 1 - получавате форма за кекс и удобна тава, и двете с падащо дъно!

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар