Яйца с грах

05/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. едри
  • грах - 1 ч.ч. от консерва или замразен
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1 - 2 стръка
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • червен пушен пипер - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме лука (1бр.), като отделяме малко за украса. Слагаме нарязания лук в касерола или друг подходящ съд за готвене. При лука сипваме граха (1 ч.ч.).

Ръсваме кимион, черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз. Слагаме олио (3 с.л.) и краве масло (1 с.л.). Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.) и задушаваме, докато изври водата.

Когато продуктите останат на мазнина, прибавяме към граха и лука червен пушен пипер (1 щипка). Разбъркваме и дръпваме съда от котлона.

Счукваме яйцата и слагаме при задушените лук и грах. Разбъркваме, ръсваме сол на вкус и отново слагаме на котлона. Изпържваме яйцата до готовност.

Сервираме украсени с нарязан зелен лук.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар