Кюфтета на скара по варненски

Stefan Kirov
Stefan Kirov
Новак
09/05/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 356
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари9 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 650 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • лук - 60 г
  • хляб - 150 г сух
  • черен пипер - 12 зърна
  • оцет - 20 мл
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от сухожилия и твърди ципи, след което се измива в студена течаща вода. След охлаждане се смила в месомелачка.

Към получената кайма се прибавят предварително накиснатия в прясно мляко хляб, смленият черен пипер и кимион. Добавят се ситно нарязаният лук и солта.

Каймата се поставя в емайлиран съд в хладилник. Оставя се да престои два часа, след което от нея се оформят кюфтета, които се изпичат на скара над жар от дървени въглища.

Сервират се топли с гарнитура по избор. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
02.04.2018 20:34
Хляб за пържени да, но за скара абсурд.
0
0
Анонимен
Анонимен
02.04.2018 20:34
А да. Млякото за кавое. За крем карамела сигурно.
0
0
Анонимен
Анонимен
02.04.2018 20:33
Май забрави оцета.
0
0