Задушен свински бут със сушени сини сливи

18/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите накиснете от предната вечер във виното, на другия ден ги отцедете и им отстранете костилките.

Месото запържете в маслото, като внимавате да не загори, и добавете солта, черния пипер и ситно нарязаните лукчета.

Залейте с виното, захлупете и задушавайте на тих огън 40 мин., след което прибавете сливите и задушавайте още 30 мин.

Сгъстете соса от задушаването, накрая добавете сметана, още подправки, ако е необходимо, и желето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар